Over ons

Onze droom

Van bedrijven, scholen en overheden tot aan consumenten, studenten en inwoners... iedereen heeft een schakel in handen om deze wereld inclusiever en duurzamer te maken. Wij willen al deze mensen bij elkaar brengen om hen te inspireren, te stimuleren en te faciliteren om een steentje bij te dragen. Samen maken we het verschil! Doe jij met ons mee?

Waar we aan werken

  • Impactmakers uit de regio zichtbaar maken bij een breed publiek.

  • Ontmoetingen organiseren om initiatiefnemers aan elkaar te verbinden.

  • Zoveel mogelijk mensen positief stimuleren om duurzaam te doen.

  • Een community van impactmakers bouwen en hen helpen om nóg meer impact maken.

  • Praktische handvatten bieden om de SDGs toe te passen in je bedrijf

  • Kennis delen door middel van co-creatie

  • Minder versnippering door gezamenlijk initiatief

Week van de Duurzaamheid

In de Week van de Duurzaamheid zetten we bedrijven die een positieve impact maken in de spotlight en vergroten we samen de impact in de regio. De kick-off inspireert tot leiderschap en samenwerking. De challenges geven praktische handvatten om de SDGs te integreren in je hele organisatie. Het diner brengt netwerk bij elkaar om samen tot oplossingen te komen. En het festival maakt impactondernemers zichtbaar bij een breed publiek.

Impactdiners

De Week van de Duurzaamheid is ook de start van een tweejarig programma met een maandelijks Impactdiner. Tijdens ieder diner staat er een duurzaam- maatschappelijk thema centraal. Samen met partners die aan dit thema werken zetten we een boeiend en interactief programma neer waarbij we met elkaar in gesprek gaan en praktische tools meegeven om aan de slag te gaan.

Initiatiefnemers

Impactmakers is een initiatief van Eline Stolk en Evianne Beijeman. We organiseren onze activiteiten in samenwerking met Gemeente Zwolle en met onze partners. 

IMG-1666.jpg

Waarom Gemeente Zwolle meedoet

"We staan de komende decennia voor grote maatschappelijke uitdagingen. Om een samenleving te creëren die gezond is en blijft voor mens en planeet moeten we zorgen dat welzijn, welvaart en welbevinden met elkaar in balans komen. Ondernemers die via hun bedrijfsvoering antwoord willen geven op maatschappelijke vraagstukken spelen hier de komende jaren  een belangrijke rol in. Zij zijn de koplopers op het gebied van deze vorm van veranderen. Als overheid, onderwijs, onderzoek en ondernemers de krachten bundelen, werken we aan een sterke samenleving. In Zwolle gebeurt al heel veel. Dit willen we als gemeente zichtbaar maken, onder andere met de Week van de Duurzaamheid. We dragen daarmee bij aan:

  • Zichtbaarheid van Impactondernemers in regio Zwolle vergroten

  • Bewustwording en inzicht geven in mogelijkheden om meer impact te maken

  • Een community van Impactmakers verder vormgeven"

 

Karin van Vilsteren – van Voorst

Accountmanager Gemeente Zwolle